VIKING nostalgi  

Viking nostalgi, ett arrangemang i samarbete mellan Kultur/fritid i Hagfors och Idrottsklubben Viking. Förutom en enastående utställning som finns på Hagfors bibliotek så ordnades under onsdagen ett intressant idrottscafé på Älvstranden.

Kultursekreterare Ulla Björn hälsade välkommen och underströk tillfredsställelsen som biblioteket redan märkt över intresset för IK Vikings historia. Till klubbens 75-årsjubileum hade veteranerna Harry Olsson, Herbert Pettersson och Lennart Eriksson jobbat fram en mycket fin utställning. Denna har nu kompletterats och finns att beskåda på biblioteket. En imponerande presentation av en anrik idrottsklubb som har många sektioner och verksamheter igång.

Onsdagens VIKING nostalgi lockade dryga 50-talet personer.
Inledde gjorde Björn Dahlin i rollen som förvaltningschef men han har dessutom under en tid varit ordförande i Idrottsklubben Viking.

Trådhållare för idrottscafét var bandyns Alf Lundberg. Först ut av sektionerna var orienteringens Göte Byström som gav en snabb presentation av orienteringens utveckling. Sören Grahn och Gunnar Wackenfeldt berättade kring friidrottens verksamhet, Birger Nordvall och Thore Batte om bandyn, Ebbe Wester och Våge Falk om ishockeyn och slutligen fotbollen där såväl Birger Nordvall, som Ebbe Wester och Börje Björn berättade.
Kvällens applåder drog Thore Batte som frejdfullt berättade sina och klubbens internationella framträdanden framförallt bandylagets turné i västerled i Norge och fotbollens frankrikeresa.
I publiken fanns många ”legendarer” som också bidrog med episoder.

VIKING nostalgi var ett lovvärt initiativ från kultur/fritid och vi får hoppas att en snar uppföljning sker. Det var många som lämnade Älvstranden denna kväll med en entusiasm inom sig att detta måste fortsätta på något sätt.

Håkan Halstensson