Lars Jonsson
Internationell mästare inom bilsporten.

Mycket framgångsrik motorsportsprofil som 2004 tog sin 3 raka SM-titel i Rallycross i den Super Nationella klassen. 2002 blev han dessutom även norsk mästare.
Lars är en tystlåten och lugn person och är inte den som gärna pratar om hur duktig han är. Därför har han haft stora problem med att få ihop sponsorer och har efter flera säsonger tänkt lägga av.
Nu har han lyckats skramla ihop sponsorer så han har fått det hela att gå runt och säkert får vi se honom ute på banorna även nästa år. Att försöka slå rekordet och ta fyra SM-guld i rad är säkert något som lockar.
Han är född på våren 1963 och bodde som barn i Mörbacka, strax norr om Ambjörby. Nu bor han sedan många år tillbaks i Ransby med sin familj, sambon Catrine, sonen Fredrik och dottern Frida.
Det var 1989 som Lars började sin karriär inom motorporten. Det var då han tog sin folkracelicens och det dröjde inte länge förrän han vann sin första tävling. Han har tagit hur många segrar som helst tack vare sin skicklighet i att vara startsnabb och säker i sin körning. Bilarna han körde var inte de fagraste, mattbruna och skrynkliga som russin. Trots detta var han oftast tvungen att sälja bilarna efter tävling.
Kombinationen i att vinna ofta och förlora bilar gjorde att Lars övergick till Rallycross. Han började sin karriär med en Volvo 240 men kör nu Volvo S40.
Han kör för Finnskoga MK, en klubb som styrs av Europas bästa arrangörer. Där platsar en svensk mästare. Förutom Lars har Finnskoga MK ytterligare en SM-mästare i form av Per Eklund som i somras övergick till klubben ifrån MK Team Westom. Även han kammade hem SM-guldet 2004.

Carina Sundberg
Sekr. Finnskoga MK


 

 


Till översikt av veckans profil