Ulrika Persson
SK Bore skidor längd.

Skidess som specialiserat sig på långlopp och framförallt Vasaloppet

Ulrika är född 1975. Uppväxt i Oleby utanför Torsby i en skidlöparfamilj. Mamma Pia, pappa Sune och brodern Stefan. Förutom skidutbildningen hemma av pappa Sune så fick hon god hjälp och inspiration under sin utbildning i Norrland i samband med studierna på Piteådalens Folkhögskola i Älvsbyn. Ulrika tävlade då för Luleå Gjutarens idrottsförening.

Vasaloppsdebut gjorde hon år 2000 med en 4:e-plats som resultat. 4 mars 2001 ett datum som Ulrika aldrig kommer att glömma. Bästa dam i Vasaloppet och det mycket övertygande. 7 minuter före tvåan och 4 minuter
före pappan och vasaloppsveteranen Sune Persson. Hennes framgångar den säsongen gav henne OS-biljett till Salt Lake City Ulrika fick sin OS-biljett men tyvärr så kretsade den säsongen mycket kring förkylningar
som förstörde mycket. Vallningsbekymmer vid den enda OS-starten och Vasaloppet fick hon avstå på grund av
förkylning.

Till säsongen 2002 / 2003 hade hon kurerat sig och framför allt var det ånyo i ”Vasakungens” spår som Ulrika nådde de främsta resultaten:
Seger i Tjejvasan och seger ånyo i Vasaloppet denna gång med hela 10 minuter före tvåan och exakt 16 minuter före pappa Sune.
Under den pågående säsongen 2003 / 2004 har Ulrika provat på FIS Maraton Cup för kvinnor.
I Tjeckien i januari belade hon en 2:a plats efter Parucelli från Italien. I februari deltog hon i Ludwig König Lauf i Tyskland där hon blev 5:a.
Gör Ulrika ånyo ett bra Vasalopp väntar Birkebeinern i Norge och Engardin i Schweiz. Samtliga dessa ingår i FIS Maraton Cup.

Vi håller tummarna och hoppas på fortsatt stora framgångar för vårt ”skidess” från Torsby.

Till översikt av veckans profil