Imponerande slutsegrare i årets sportfrågesport

Gadde och Persson visste mest! Slutsegrare i kunskapstävlingen Värmlands Idrottsvetare 2007 blev barndomsvännerna Lars-Erik Gadde, Göteborg, och Dan Persson, Forshaga. Med klar marginal – 2,5 poäng – besegrade de motståndarna Björn Landegren och Stefan Olsson i den direktsända finalmatchen i radions P 4.


Finalomgången omfattade 10 frågor, 20 olika idrotter och maximalt 37 poäng gick det att få. Gadde-Persson fick ihop imponerande 32,5 poäng mot 30,0 för Landegren-Persson.


Efter första frågan, som gällde EM i fotboll 2004, hamnade slutsegrarna i underläge. Men redan i och med den andra frågan, som bland annat handlade om simhopp, tog de kommandot.


Efteråt fick segrarna ta emot förstapriset i form av biljetter till Finnkampens båda dagar, medan förlorarna fick biljetter till en dag i denna friidrottsdrabbning 8-9 september i Göteborg. Priserna delades ut av Region Värmlands styrelseordförande Tomas Riste.


Förhoppningen är att tävlingen, som samarrangeras av Värmlands Idrottshistoriska Sällskap och Sveriges Radio Värmland, så småningom ska bli riksomfattande.