Kortlek som kan bära ända till London

Malin Eide och Anna Johansson med sin kortlek.
(Beställ kortlek till ett pris av 70 kr via e-post. )
En kortlek som växer, Torsbyleken har redan erövrat Värmland. Och Stjerneskoleeleverna Malin Eide, 20, och Anna Johansson drömmer redan om - London!

Det unge Torsbyföretaget med Malin Eide och Anna Johansson, som går sista året på Stjerneskolan, har fått ett enormt gensvar på sin affärsidé.

Kortleken med de 52 spelkorten som upptar idrottsprofiler, antingen född i Torsby kommun eller någon gång representerat en förening i Värmlands nordligaste kommun med höjdare som "Svennis" Eriksson och Conny Evensson, har bokstavligen gått åt som smör i solsken. När kortleken väl hade presenterats för den breda allmänheten sålde företaget dryga 600 kortlekar på en vecka. Den första upplagan om 1000 exemplar tog slut på nolltid.

-Det här har gått betydligt bättre än vad vi hade vågat hoppas på. Och vi som ett tag var nervösa för att bli sittande med en massa kortlekar som ingen ville ha, skrattar de båda torsbyeleverna. Därför har man tryckt upp en ny upplaga som den här gången ligger på 500 exemplar. Torsbyleken UF blev för en tid sedan utsedd till det bästa unga företaget i Värmland. Närmast ska de två Torsbyeleverna tävla med sin kortlek om epitetet "Sveriges bästa företag". Vinnaren där kommer att representera Sverige i Europafinalen som avgörs i London i augusti. -Det är klart att det känns nervöst, säger de två Torsbyeleverna. Det kommer naturligtvis bli oerhört tufft och spännande och så vitt vi förstår så kommer vi att konkurrera med ett 30-tal andra företag från hela landet. Med vad dessa företag omfattar har vi inte en aning om.I alla fall inte än. Och därför känns det extra pirrigt. På Stockholmsmässan ska Malin Eide och Anna Johansson bland annat bygga upp en egen monter och man ska vidare redogöra för sitt företag både muntligt och skriftligt. -Den skriftliga delen är redan klar och inskickad. Det blev faktiskt 10 A4-sidor, säger de två företagsledarna. Sveriges bästa unga företag går som sagt vidare till Europafinalen. -Man kan ju alltid drömma och naturligtvis drömmer vi om London, säger Malin Eide och Anna Johansson. Värmlandsjuryn har stora förhoppningar på vår affärsidé i riksfinalen och det känns ju skönt. Men samtidigt känner vi också att man därigenom sätter lite extra press på oss..

-Hur det här än slutar så har i alla fall vårt företag gått betydligt bättre än vad vi hade kunnat drömma om från början, fortsätter Malin Eide och Anna Johansson. Vi hade inte kunnat föreställa oss att det skulle bli så här stort. Även om vi nu drömmer om London så är vi väl medvetna om att vi inte ska ha allt för höga förhoppningar. För oss är Stockholm redan stort...

CHRISTER BERGQVIST ur VISaren nr 3-2003

Tillbaka